|
1000 |
gram |
Skinkekød i tern1000 gram Skinkekød i tern
|
1 |
tsk. |
Gurkemeje, stødt1 tsk. Gurkemeje, stødt
|
2 |
tsk. |
Paprika2 tsk. Paprika
|
2 |
spsk. |
Chili mild, stødt2 spsk. Chili mild, stødt
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
2.5 |
dl. |
Olie solsikke/vindruekerne2.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
500 |
gram |
Champignoner, renset vægt500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
|
4 |
|
Porre, renset vægt4 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
1 |
bdt. |
Forårsløg1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
|
2 |
|
Rødløg, pillet vægt2 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
|
2 |
|
Løg, pillet vægt2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
4 |
|
Skalotteløg4 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
|
2 |
|
Fennikel, knold2 Fennikel, knold 1 mellemstor fennikel vejer ca. 200 gram renset vægt
|
50 |
gram |
Margarine50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
20 |
dl. |
Vand20 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
|
Bouillonterning1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
|
|
|
|
|
|
Kulør Kulør
|
|
|
Hvedemel Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
| |
Læg kødet i en skål, rør alle krydderierne sammen med olien og hæld over kødet lad det trække nogle timer gerne natten over i køleskabet.
Rens alle grønsager og pil og halver løget. Snit det hele i tynde skiver.
tag en gryde smelt margarinen, tilsæt alle grønsager og løg, svits i ca. 5-10 min, hældes tilbage i en skål.
Derefter hældes olien fra kødet i gryden sammen med kødet det svitses til det har en lysebrun overflade, tilsæt vand og bouillon terning koges i ca. 1 time til kødet er godt mørt.
Derefter tilsættes grønsags blandingen, kulør, tilsæt meljævning efter ønske og smages til med salt og peber.
Tips:
server: med ris/pasta og grønt salat og brød.
eller kartofler/kartoffelmos
nem, billig og lækker ret, som børn også selv kan lave.
|