Klejner du ikke fortryder
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : mormortil2 Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æg og fløde piskes let sammen.
Smør smuldres i melet.
Citronen rives.
Alt blandes sammen.
Hvis dejen er meget fedtet, kan evt. tilsættes lidt mere mel.
Hviler i køleskab et døgn.
Rulles ud,lidt tykt og laves til ikke for store klejner. Koges i palmin til de er smukt gyldne. 2 pakker palmin passer til opskriften. Ikke for mange i gryden af gangen, så gir det sig til at bruse. |
|
Opskriften er vist 64267 gange,
og udskrevet 3130 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (84 stemmer) |
|
Kommentarer GitteRM - 2019-12-21 16:19:01 Rigtig gode, og de vredne klejner behøver ikke stå koldt natten over, sådan som jeg plejer at gøre. De kunne måske godt bruge en lille smule mere kardemomme og citronskal, men jeg kan også bedst lide en kraftig smag. Denne portion skal koges i 2 pakker palmin. Carsten - 2017-11-19 04:33:19 Aner ikke hvorfor der skal kartoffelmel i, det havde jeg ikke så jeg brugte bare alm. mel i stedet. Klejnerne blev vældigt gode som almindelige klejner. Mit palmin blev dog noget sort til sidst, om det er for meget varme eller for mange klejner ved jeg ikke. Tina - 2015-12-29 00:59:52 Er det korrekt, at der skal 1 spiskeskefuld kardomme i? Julie - 2015-12-22 10:57:05 Behøver dejen at hvile i køleskabet et døgn? :) anonym - 2013-11-25 16:01:32 Jubiii første portion er lavet, og de er som sædvanlig super gode . Mormortil2 - 2013-09-29 16:27:16 Længe siden jeg har været forbi siden, men er så GLAD for I kan lide mine klejner. Og tro mig..den første portion blir kogt i starten af November. anonym - 2013-01-09 10:07:24 Kan ikke vente på det blir jul igen.....de klejner skal laves NU. Malene - 2012-12-19 13:00:48 Super nemme at lave. lækre småkageklejner. Jeg har samme klejne-rulle som på billedet(alle bliver samme str) og jeg fik 170 af en enkelt portion. anonym - 2012-12-18 14:42:41 kan beskrives med et ord FREMRAGENDE anonym - 2012-12-13 18:06:55 det er de bedste klejner jeg nogensinde har smagt Thomas - 2011-12-03 17:29:50 De klejner bringer minder frem fra en barndoms jul.De er godt nok lækre.Både sprøde men også bløde indeni !! Nadia - 2011-11-25 18:10:26 Kan man erstatte hjortetaksaltet med bagepulver?? Der har nemlig været udsolgt alle de steder jeg har været :) MB - 2010-12-05 12:16:05 Ja disse klejner er bare gode, og de bliver ikke tøre allerede dagen efter, eller efter et par dage ligesom gær klejner gør (bare min mening)Kan varmt anbefales Tania - 2010-11-27 19:07:17 De blev lidt kedelige - jeg vil nok komme citronskaller fra to citroner i næste gang Asger - 2010-11-14 07:43:48 Det afhænger af hvor store man laver klejnerne,men 2 kagedåser af pæn størrelse fik jeg og det er vel omkring en 75 stk.De er super gode de klejner. Anna - 2010-10-31 20:08:49 Hvor mange bliver der? Familien Pedersen - 2009-12-22 08:23:52 Virkelig lækre klejner,med både blødhed og sprødhed.Brugte godt nok msargarine men resultatet var super.Anbefales !! R.M Hansen - 2009-12-21 15:30:26 Dejlige nemme klejner, smager herligt, sprøde uden på og bløde inden i Tovery - 2009-12-16 14:52:22 Jeg former f.eks. 25 klejner af gangen og lægger dem på et fladt fad eller tallerken med Vita-Vrap imellem. Hele december har jeg en lille kasserolle med palmin stående v. komfuret, så jeg altid serverer friskbagte klejner. Helt anderledes lækre. Når de er 'brugt op'. former jeg bare en ny portion. Ann - 2009-11-26 10:16:59 Bliver de sprøde eller mere bløde?? julemanden - 2008-11-18 13:21:28 De klejner er bare super.Tror snart småkagedåsen er tom.Laver dobbel op næste gang. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne