Kage på tråd

Kage på tråd, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Rosiner
 mandler
 æbler
250 g.hvedemel
 en god håndfuld sukker
2.5 dl.afklaret smør
2 æg
 øl
 
Opskrift:
På en grov tråd trækkes afvekslende: skyllede rosiner, skoldede mandler og små stykker æbler. Når ca. en kvart tråd er betrukket (dog således, at der er et godt stykke tråd tilovers for begge ender, hvor man holder), dyppes de i følgende dej:

mel og sukker udrørt med knapt 1/2 I afklaret smør og 2 æg (æggene kommer i før smørret) og så meget tyndt øl, at dejen bliver som til pandekager. Koges i klaret, tråden trækkes ud, og de serveres meget varme.

Sydfyn.
Sædvanligvis tørrer man al slags frugt efter en bagning i ovnvarmen. Frugt kan dog også tørres i solen, ved en kakkelovn m.m. Den gemmes og bruges til sødsuppe og vælling, sort pølse og grød i vinterens løb eller blot som »slik« til børnene. Æbler og pærer skæres uskrællede i passende stykker, kærnehusene tages bort, stykkerne trækkes på snore, og der laves kranse - »rimler« -. Disse sættes på kløftepinde i ovnen eller hænges ud i solen.





karakterer:
Opskriften er vist 12132 gange,
og udskrevet 129 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu