Kage på tråd
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
På en grov tråd trækkes afvekslende: skyllede rosiner, skoldede mandler og små stykker æbler. Når ca. en kvart tråd er betrukket (dog således, at der er et godt stykke tråd tilovers for begge ender, hvor man holder), dyppes de i følgende dej:
mel og sukker udrørt med knapt 1/2 I afklaret smør og 2 æg (æggene kommer i før smørret) og så meget tyndt øl, at dejen bliver som til pandekager. Koges i klaret, tråden trækkes ud, og de serveres meget varme. Sydfyn. Sædvanligvis tørrer man al slags frugt efter en bagning i ovnvarmen. Frugt kan dog også tørres i solen, ved en kakkelovn m.m. Den gemmes og bruges til sødsuppe og vælling, sort pølse og grød i vinterens løb eller blot som »slik« til børnene. Æbler og pærer skæres uskrællede i passende stykker, kærnehusene tages bort, stykkerne trækkes på snore, og der laves kranse - »rimler« -. Disse sættes på kløftepinde i ovnen eller hænges ud i solen. |
|
Opskriften er vist 12128 gange,
og udskrevet 129 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne