Fastalavnsbolle 1903
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Aftenen før:
Mælken lunes en ubetydelighed og gæren udrøres i mælken. 125 g. smør smuldres i melet og æltes sammen med mælken, hvor gæren er udrørt, sukat og rosiner. Næste morgen: Rul dejen ud på et let melet bord. Skær det resterende smør i tynde skiver med en ostehøvl og fordel dem på halvdelen af dejen, fold den anden halvdel over og rul ud i en aflang flade. Fold dejen i tre lag, og rul ud igen, gentag processen fire gange, hver gang rulles den modsatte vej. Rulles til en pølse og hæver til dobbelt størrelse ca. 1 time. Skær pølsen i skiver og tril dejen til ca. 25 boller. Rul bollerne og og tryk dem flade lige på midten så der kan kommes syltetøj i. Bages ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 167326 gange,
og udskrevet 1957 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (77 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-03-02 11:06:37 Det er anno 1903.er vel meningen de skal være sådan. Håber dem i ovnen bliver gode. Er lidt træt af for meget af alle ting :) Nina - 2012-02-18 10:47:56 De er ikke de bedste fastalavns boller drop rosinerne og brug kagecreme i stedet for meget bedrer pynt evrigt med noget glasur og slik Jeanetteb - 2011-03-16 11:01:08 har et lille fif. ikke lig syltetøjet i før den er bagt. bliver meeget bedere olivia - 2010-02-10 14:11:09 er det nødvendigt at bruge sukat? Karin - 2008-02-02 09:50:30 Hm, det er nok ikke de mest spændene, og børne venlige fastelavn boller. kristina joensen - 2005-01-01 01:01:01 SKAL man bruge rosiner??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne