Fastalavnsbolle 1903

Fastalavnsbolle 1903, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 25 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Fastalavnsbolle 1903, billede 4 Fastalavnsbolle 1903, billede 1 Fastalavnsbolle 1903, billede 2 Fastalavnsbolle 1903, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
75 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Hindbærsyltetøj 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Opskrift:
Aftenen før:
Mælken lunes en ubetydelighed og gæren udrøres i mælken.
125 g. smør smuldres i melet og æltes sammen med mælken, hvor gæren er udrørt, sukat og rosiner.


Næste morgen:
Rul dejen ud på et let melet bord. Skær det resterende smør i tynde skiver med en ostehøvl og fordel dem på halvdelen af dejen, fold den anden halvdel over og rul ud i en aflang flade.

Fold dejen i tre lag, og rul ud igen, gentag processen fire gange, hver gang rulles den modsatte vej.

Rulles til en pølse og hæver til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Skær pølsen i skiver og tril dejen til ca. 25 boller.

Rul bollerne og og tryk dem flade lige på midten så der kan kommes syltetøj i. Bages ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 167326 gange,
og udskrevet 1957 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (77 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17975 (4279 kcal)
KJ pr. stk. 719 (171 kcal)
Vægt ialt 1279 gram
Vægt pr. stk. 51 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1405 KJ (334 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 17.6 gram
Kulhydrat 39.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-03-02 11:06:37
Det er anno 1903.er vel meningen de skal være sådan. Håber dem i ovnen bliver gode. Er lidt træt af for meget af alle ting :)

  -   2012-02-18 10:47:56
De er ikke de bedste fastalavns boller drop rosinerne og brug kagecreme i stedet for meget bedrer pynt evrigt med noget glasur og slik

  -   2011-03-16 11:01:08
har et lille fif. ikke lig syltetøjet i før den er bagt. bliver meeget bedere

  -   2010-02-10 14:11:09
er det nødvendigt at bruge sukat?

  -   2008-02-02 09:50:30
Hm, det er nok ikke de mest spændene, og børne venlige fastelavn boller.

  -   2005-01-01 01:01:01
SKAL man bruge rosiner???