Søtunge på bund af spinat med hollandaise
Hovedingrediens : FladFisk - Søtunge Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Laksefars:
Laksen skæres evt. i mindre stykker og blendes i en foodprocessor, det halve æg tilsætte og blendes med inden fløden tilsættes lidt efter lidt til en passende konsistens, smag til med salt og peber.
Søtungen udskæres i hele fileter uden skind og ben. På det, der var skindsiden, smøres laksefarsen. Der lægges et lag spinatblade. Fisken rulles sammen fra halen til hovedet. Fiskerullerne dampes i hvidvin og vand i en lav gryde under låg. Den grundigt skyllede spinat sauteres i en gryde med smeltet smør, de hele rensede forårsløg kan sauteres med når spinaten er faldet lidt sammen. Spinaten krydres med salt og peber. Hollandaissovs: Smelt smørret og lad det køle af. Æggeblommerne piskes til cremekonsistens over svag varme. Tages fra varmen. Tilsæt det smeltede afkølede smør,(uden valle) og pisk det lidt af gangen i æggemassen. Smag til med salt og peber, samt kogelage. Det er meget vigtigt at æggeblommerne piskes under meget svag varme, da de ellers vil blive ødelagt. Brug evt. vandbad. Saucen må ikke opvarmes yderlig da den vil skille. Anretning: Fiskerullerne deles evt. i to stykker, som anrettes på smørsauteret spinat på tallerkenen. Rundt om fisken anrettes stykker af smørdampede forårsløg. Saucen hældes forsigtigt omkring. Tips: Variationstips: Retten kan laves med alle slags fladfisk. |
|
Opskriften er vist 24784 gange,
og udskrevet 499 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer ping - 2010-07-19 19:51:18 lækkert men sovsen lykkeds ikke |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne