Spelthorn med birkes og mere fiber
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Indsendt af : Molly Indsendt : Red : |
|
|
Gæren røres ud med den lunede mælk og lunkne vand.
Tilsæt derefter sirup, olie, æg, cremefraiche, salt, kardemomme, havreklid, hvedeklid og rør det sammen. Derefter tilsættes speltmel, ca. 1 kg, lidt ad gangen til dejen har en god konsistens. Dejen behøver ikke hæve først, formes til 24 horn eller boller. Hæver 40 min. på plade. Pensles med æg og strøs med birkes. Bages ved 225 grader i ca. 15 minutter. Tips: Man kan undlade hvedeklid og havreklid, så skal man bare tilsætte ekstra speltmel. Man kan også tilsætte rugmel istedet, så skal man bare tilpasse speltmelet derefter. Malede mandler eller hasselnødder er også gode. Det er sjov at lege med opskriften. |
|
Opskriften er vist 4744 gange,
og udskrevet 107 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne