Kylling på kartoffelbund

Kylling på kartoffelbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nette mor

Indsendt :      Red :
Kylling på kartoffelbund, billede 4 Kylling på kartoffelbund, billede 1 Kylling på kartoffelbund, billede 2 Kylling på kartoffelbund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1300 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 kviste Rosmarin, frisk
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1400 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Paprika
   
Opskrift:
Skræl kartofler og skær dem i skiver(nye kartofler skrubbes kun). Kom dem i en bradepande.

Løg pilles og skæres i halve ringe, hvidløg hakkes fint og rosmarin hakkes groft. Det blandes med kartofler.

Vand, olie, salt og peber vendes i kartoffel-løg blandingen.

Rengør kyllingen, del den i 8 stykker, og krydr med salt. Læg dem ovenpå kartoflerne. Drys paprika ovenpå.

Kyllingen sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn og steger ca. 1 time eller til kartoflerne er møre. Tilsæt eventuelt lidt mere vand hvis det fordamper.

Serveres med en god salat og et stykke groft brød.

Tips:

En ret som er populær når man skal have gæster. Alt i en bradepande, og et ryddeligt køkken, og så smager den pragtfuld.





karakterer:
Opskriften er vist 96179 gange,
og udskrevet 1822 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14414 (3432 kcal)
KJ pr. Pers. 3603 (858 kcal)
Vægt ialt 3298 gram
Vægt pr. Pers. 824 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 437 KJ (104 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 8.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-06-27 19:51:03
Tager man skindet af kyllingen?

  -   2012-04-07 14:29:41
Kan man godtbare bruge kylling filet i stedet?

  -   2011-02-22 16:00:16
Bare man gennem steger både kylling og kartofler, må de gerne lægges sammen

  -   2010-03-20 16:01:51
Må man godt lægge rå kylling oven på rå kartofler? er det ikke noget med fjerkræ skal steges for sig selv?

  -   2009-08-21 18:46:15
Det er super nemt :) og lækkert jeg havde ikke lige noget rosmarin men vi puttede bare noget af det krydderi på som vi kan lide :)