Fragilite Roulade med Toblerone creme
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start dagen før du skal bage fragilitetbunden med at smelte Toblerone og piskefløde ved lav varme i en gryde.
Hældes i en skål som køler lidt af på køkkenbordet for den filmes og stilles i køleskabet til næste dag. Del marcipanen i grove stykker, tilsæt mælk og mos det godt sammen til en ensartet masse. Pisk æggehviderne og sukker og en luftig og sej marengsmasse. Arbejd marengsmassen ind i marcipanmassen lidt efter lidt. Hasselnøddeflagerne hakkes groft og bland halvdelen i dejen. Spred dejen ud på en bageplade i et rektangel på 30x40 cm. ca. 1½ cm tykkelse, den sidste halvdel af hasselnødderne drysse ud over dejen. Bages på midterste rille ved 180 grader C. alm. Ovn i ca. 20 minutter. Vend bunden med nødderne nedad på et rent stykke bagepapir og lad bunden afkøle. Når bunden er afkøles kan bagepapiret tørres med en fugtig klud, så slipper den nemmere bagepapiret. Tobleronefløden piskes til en let skum og fordel det over bunden og rul den forsigtigt sammen. kom køkkenfilmen om og stil den en 1/2 time i fryseren før servering. Skær rullen i skiver og server evt. med is og friske bær. Tips: Fragelite er i princippet blot en bittermasse (marcipan lavet på abrikoskerner), der blandes med marengs. Da bittermassen på grund af sin meget faste og tunge konsistens ikke umiddelbart kan blandes med marengs, skal den først røres op med noget mælk eller æggehvide, og derefter blandes med marengsen. Skal marengsen være sprød, skal den i ovnen ved svag varme ca. 140 grader c indtil den er tør. Ønskes der bløde bunde bør den være i ovnen ved middel varme ca. 180 grader til den er gylden i overfladen. |
|
Opskriften er vist 23872 gange,
og udskrevet 533 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (42 stemmer) |
|
Kommentarer Hanne Asmussen, - 2022-03-06 14:02:31 Der står ikke noget om hvor mange nøddeflager der skal bruges, er det efter behag? irda - 2016-02-18 16:53:33 hvis man vender bunden på hovedet over på et sukkerdrysset bagepapir og derefter ligger et fugtigt viskestykke på det bagepapirden blev bagt på. Så slipper den stille og roligt når man begynder at rulle... Måske er det logisk for mange,(ikke for mig) men det der iskolde tobleronecreme, det skal jo piskes ala flødeskum inden det kan smøres på. tobias - 2008-04-23 17:21:21 Lidt svær at lave, men superlækker Amalie - 2008-03-30 10:45:01 mmmm.... det er den bedste dessert jeg har fået.... nogensinde |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne