Nem iransk gryderet med kalkun

Nem iransk gryderet med kalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : AD

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4-6 stk.kalkun filetter
1 stort hakket løg
 Saften af 2 pressede appelsiner
2 røde æbler skåret i tynde både med skræl
8-10 svesker uden sten
2 dl.kyllingebouillon
1 gl.hvidvin
2 spsk.Koldt smør
 evt.Maizena til jævning
 Krydderi 2 tsk rosmarin (stødt i morter) og 2 tsk timian
 Olie til stegning
 
Opskrift:
Retten laves i en sauterpande

Kalkun filetterne brunes på begge sider i olien og krydders med rosmarin og timian
filetterne tages af panden
appelsinsaft, svesker æbler, løg og bouillon og hvidvin tilsættes og bringes til at koge.
Herefter tilsættes kalkunfiletterne igen og koger med indtil de er møre. Koger ca. 10-15 minutter, under låg.
Retten skal ikke koge så længe at æblerne og sveskerne koger ud. Æblerne og svesker skal helst være synlige uden at koge ud i saucen.
Til sidst tages panden af varmen og køler let af. Smørret tilsættes og må ikke koge. Hvis retten er kogt alt for tør tilsættes yderligere væske fra appelsin og vin og hvis saucen er alt for tynd jævnes retten med maizena.
Serveres med ris og en iceberg salat med appelsinfiletter, agurker i skiver og mozzarellaost, dressing af olivenolie og appelsinsaft, salt og peber.

Tips:

Dressingen er jeg ikke helt sikker på til salaten. Havde egentlig forestillet mig noget med safran, men ved ikke lige hvordan. måske nogen har en idé ?





karakterer:
Opskriften er vist 18303 gange,
og udskrevet 232 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-03 10:11:33
Ang. Dressing. Hvad med bare at bruge appelsinsaften fra en appelsin, mere kompliceret behøver det ikke være, det smager godt, især hvis appelsinen er sød.