Valnøddebrød 03
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
1 dag:
Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt mel og ælt dejen sammen og form den til en kugle, som lægges i en skål med film over. Hviler et lunt sted til næste dag. 2. dag: Gæren opløses i det lune vand. Surdejen og de øvrige ingredienser tilsættes (valnødderne hakkes og æltes med de sidste min.). Æltes godt til en glat og smidig dej, trilles til en kugle og hæver lunt, 20 min., tildækket. Deles til 2 kugler, som hviler 15 min., tildækket. Luften slåes ud af dejen. Formes til 2 brød. Efterhæver lunt til dobbelt størrelse, 30-40 min., tildækket. Pensles med vand, drysses med rugmel og gives et par 2 cm dybe snit. Bagetid: Sæt en bradepande med 2-3 dl vand i bunden af en 250 C. forvarmet ovn. Når vandet i bradepanden koger, sættes brødene ind. Når vandet er fordampet, tages bradepanden ud. Varmen dæmpes til 220 C. Bages færdig ca. 30-35 min. Surdej kan fryses. |
|
Opskriften er vist 23922 gange,
og udskrevet 624 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne