Lobia aur pyaz (sortøjede bønner med løg)

Lobia aur pyaz (sortøjede bønner med løg), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :     
Lobia aur pyaz (sortøjede bønner med løg), billede 4 Lobia aur pyaz (sortøjede bønner med løg), billede 1 Lobia aur pyaz (sortøjede bønner med løg), billede 2 Lobia aur pyaz (sortøjede bønner med løg), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.sortøjede bønner (skyllede)
 vand
 
2 spsk.olie
1 stort finthakket løg
2 fedpresset hvidløg
0.5 cm.ingefærrod revet
1-2 grønne chilier finthakkede
0.5 tsk.salt
1 tsk.mørk sirup
 
Opskrift:
Bønnerne udblødes i vand natten over.

Bring bønnerne i kog i vand. Læg låg på og lad dem simre 1 time, eller til de er møre. Afdryppes.

Varm olien i en stor gryde og svits løg, hvidløg, ingefær og chili, til løget er blødt. Tilsæt bønnerne, salt og sirup og kog, til al væde er absorberet, ca. 15 minutter.

Serveres med chappatibrød.

Tips:

Chili skal altid behandles med forsigtighed Undgå at røre dig i øjne, mund og næse når du har rørt ved chilien, selv efter grundig vask kan det svide, så du kan med fordel bruge handsker når du arbejder med chili. Den stærkeste smag sider i kernerne, og disse kan fjernes inden brug.

Det Indiske køkken består af mange små retter, så derfor skal du beregne 3-4 gange denne mængde hvis retten skal stå alene.





karakterer:
Opskriften er vist 17200 gange,
og udskrevet 191 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu