Surbrød, Kirstens

Surbrød, Kirstens, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Sigtemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     

Ingredienser:
25 gram Gær, frisk
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Sigtemel
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 tsk. Kommen, stødt
   
Opskrift:
Gæren udrøres i det lune 35 grader vand. Mel, kærnemælk, salt, sukker og kommen tilsættes. Det hele røres godt sammen i mindst 5 min. og stilles til hævning i 30 min.

Dejen slås ned og formes til et brød, som kommes i en godt smurt form. Stilles til efterhævning i yderligere 30 min.

Ridses på tværs, pensles med kærnemælk og drysses evt. med kommen.

Bages midt i ovnen ved 220 grader i 40 min.





karakterer:
Opskriften er vist 10789 gange,
og udskrevet 263 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7991 (1902 kcal)
KJ pr. Brød 7991 (1902 kcal)
Vægt ialt 883 gram
Vægt pr. Brød 883 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 905 KJ (215 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 1.3 gram
Kulhydrat 45.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu