Surbrød med rosmarinskorpe

Surbrød med rosmarinskorpe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Sigtemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     

Ingredienser:
70 gram Gær, frisk
5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1000 gram Sigtemel
4 tsk. Rosmarin, frisk
Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Gæren røres ud i kærnemælken. Ægget røres sammen med sukker og salt, hvorefter man sigter sigtemelet i. De 4 teskefulde rosmarin kommes over. Til slut hældes kærnemælk, med gæret over. Det hele æltes grundigt sammen. Hæver 2 til 3 timer på et køligt sted.

Formes på pladen, som store eller små brød - alt efter temperament.

Efter hævningen i overdækket tilstand i ca. 20 min., brødene pensles med æg, og over drysses med groft salt og rosmarin.

Bages i 25 - 30 min. i en 200 grader forvarmet ovn. Hvis det er store brød i lidt længere tid.





karakterer:
Opskriften er vist 9133 gange,
og udskrevet 168 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17045 (4058 kcal)
KJ pr. Brød 17045 (4058 kcal)
Vægt ialt 1734 gram
Vægt pr. Brød 1734 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 982 KJ (234 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 46.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu