Dal tarkari (Flækkede ærter med grøntsager)
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt ærterne i blød i rigeligt vand i 2-3 timer, hæld vandet fra og skyld ærterne godt.
Bring de flækkede ærter og vand i kog i en stor gryde.
Læg låg på og lad dem simre i 30 minutter.
Tag gryden af varmen.
Varm ghee i en stor gryde for jævn til kraftig varme. Tilsæt spidskommenfrø, laurbærblade og grønne chilier og svits dem nogle sekunder. Tilsæt kartofler. Ærter, blomkål og svits dem i 1-2 minutter. Tilsæt de kogte, flækkede ærter med kogeband samt gurkemeje og salt. Rør det sammen, læg låg på og kog til grøntsagerne er møre. Bliver retten for tyk tilsættes mere vand. Tips: Chili skal altid behandles med forsigtighed Undgå at røre dig i øjne, mund og næse når du har rørt ved chilien, selv efter grundig vask kan det svide, så du kan med fordel bruge handsker når du arbejder med chili. Den stærkeste smag sider i kernerne, og disse kan fjernes inden brug. Det Indiske køkken består af mange små retter, så derfor skal du beregne 3-4 gange denne mængde hvis retten skal stå alene. |
|
Opskriften er vist 34056 gange,
og udskrevet 330 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2008-04-06 22:56:17 Ghee er indisk og svarer til afklaret smør på dansk, fordelen ved afklaret smør er at det kan tåle højere varme lidt som med olie. Sådan laver du ghee: Smør smeltet i en gryde, det må ikke brunes, så koger et meget let i ca. 5 minutter, vallen vil falde til bunds som noget lidt tykt hvidt bundfald, det klare smør hældes forsigtigt fra så bundfaldet ikke kommer med, eller du hælder det gennem et rent klæde knudvire - 2008-04-06 22:25:07 Hvad er ghee for noget |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne