Rugbrød 04
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : Red : |
|
|
Tilberedning af surdej:
Ingredienserne røres sammen i en skål og dækkes med plastfilm eller alufolie. Skålen skal helst stå ved 25-30 grader (ved fyret, oven på køleskabet eller ved siden af et varmerør) 2 døgn. Surdejen er færdigudviklet, når den har fået et gyldent skær og lugter syrligt. Hvis surdejen ikke skal bruges, når den er færdiglavet, kan den opbevares et par dage i køleskab. Tilberedning af dej: Vand, kærnemælk og surdej røres sammen i en skål. Salt, kerner og rugmel røres i. Et fugtigt viskestykke lægges over skålen, og dejen stilles til hævning et lunt sted 8-10 timer. Sigtemel eller rugsigtemel røres i ad et par gange. Dejen må ikke blive for fast, den skal være ret klistret. En form (ca. 1½ l) smøres med margarine. Dejen formes til et brød og lægges i formen. Et fugtigt viskestykke lægges over. Dejen efterhæver et lunt sted 1-2 timer. Brødet pensles med varmt vand og prikkes med en gaffel eller ridses med en skarp kniv. Bagning: Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe. Bagetemperatur og bagetid: Elovn: 10 minutter ved 220 grader og ca. 30 minutter ved 200 grader. Varmluftovn: 10 minutter ved 180 grader og ca. 30 minutter ved 160 grader. Gasovn: 10 minutter ved trin 5 og ca. 30 minutter ved trin 4. Et stykke plastfilm eller fugtigt viskestykke lægges over brødet, mens det afkøler på bageristen, så er det nemmere at skære, når det bliver koldt. |
|
Opskriften er vist 9834 gange,
og udskrevet 199 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne