Rugbrød med øl og æbler
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Indsendt : Red : |
|
|
Surdej:
Rør pilsnerøl, yoghurt og sirup med rugmel til en lind grød. Dæk med film og stil det lunt i 2 døgn, eller til dejen lugter "syrligt", så kan bagningen starte. Rør knuste rugkerner med ymer, øl, porter, madæbler, hørfrø, solsikkefrø, sirup og salt. Rør rugmel og hvedemel i og tilsæt 2½ dl af surdejen. Hæld dejen over i 2 velsmurte forme og lad dem hæve tildækket på et lunt sted i 12 timer. Resten af surdejen sættes i køleskab til næste gang. Pensl overfladen med lidt smør og bag rugbrødene i 1½ time ved 165 grader. Tag dem ud af formene og bag yderligere 20-30 min. |
|
Opskriften er vist 15468 gange,
og udskrevet 522 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer p.schrader - 2009-10-22 18:00:57 SURDEJ: Rugmel 1 dl rugmel?:-) anonym - 2007-01-29 16:37:08 hvor meget består et bæger joughurt af? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne