Mors gode boller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Ludvig - Helle Indsendt : Red : |
|
|
Gær, sukker, salt og kardemomme røres i en lille skål.
Mælk og smør lunes fingervarm. (Ca. 2 min. ved 1.000 watt) Det hele blandes i en stor skål på ca. 6 l. Mel røres i lidt efter lidt til det hele er brugt. (Brug håndmikser med drejekroge) Når alt mel er brugt, drysses lidt ekstra over, og dejen stilles til hævning. Lad det hæve til dobbelt størrelse. (Ca. 35 min.) ”Bank” dejen en smule (ælt ikke hævningen ud) og form til boller á 60 g. (Ca. 32 stk.) Lad bollerne hæve til dobbeltstørrelse. (Ca. 15 min.) Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min. Varm luft ved 150 °C i 12-15 min. Tips: Når bollerne tages ud gives et lille bitte klat smør på toppen. Det giver bollerne en dejlig overflade. Gulerod i dejen eller birkes på toppen er heller ikke helt dårlig. |
|
Opskriften er vist 7933 gange,
og udskrevet 125 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Helle - 2014-04-13 12:36:50 Æggene skal selvfølgelig piskes først, før det hele mixes sammen :-) Clara - 2013-03-11 14:19:02 I sagde ikke hvad man skulle med æggene? Nå, men nu putter jeg dem altså bare i!! Ludvig - Helle - 2008-02-14 21:02:43 Tip 2: Gør bollerne så runde som muligt - så bliver de rigtig gode. (Glatte i overfladeren) Øvelse gør mester ;) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne