Rugbrød med øl

Rugbrød med øl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     
Rugbrød med øl, billede 4 Rugbrød med øl, billede 1 Rugbrød med øl, billede 2 Rugbrød med øl, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Rugkerner. skårne/knækkede
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
3.3 dl. Maltøl 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
50 gram Gær, frisk
1 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
300 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Udblød rugkernerne i det håndvarme vand ca. 1 time.

Rør øl og gær sammen. Tilsæt vineddike, salt, de udblødte kerner, rugmel og hvedemel og rør dejen godt sammen. Lad dejen hæve i skåle 3-4 timer.

Kom dejen i en smurt form på 1½-2 l og glat overfladen til med fugtige hænder. Efterhæv brødet mindst 1 time.

Pensl med smeltet smør og bag brødet ca. 1 time ved 200 grader C. alm. ovn på nederste ovnrille.





karakterer:
Opskriften er vist 57174 gange,
og udskrevet 1261 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10196 (2427 kcal)
KJ pr. Brød 10196 (2427 kcal)
Vægt ialt 1118 gram
Vægt pr. Brød 1118 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 912 KJ (217 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 45.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-06-26 11:18:21
Bruger æbleeddike, 150 gr. revet gulerod, 150 gr. valnødder. Undlader rugkerner og vand

  -   2020-08-30 15:19:21
Super let og godt brød at bage jeg udlader kerner og det fungere fint, lidt som bonde brød.

  -   2013-03-17 11:26:46
Super godt rugbrød, og forholdsvis nem at lave. Jeg tilsatte dog 2 spsk. neutral olie og en fintrevet gulerod, så bliver brødet ekstra lækkert, og bliver ikke tørt, selv efter flere dage. En opskrift jeg bestemt vil benytte mig af igen.

  -   2010-01-11 10:23:06
jeg synes at det er en pisse god opskrift, min familie vil kun have den her rugbrøds opskrift!!1