Blåbærtærte på mazarinbund

Blåbærtærte på mazarinbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Blåbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Blåbærtærte på mazarinbund, billede 4 Blåbærtærte på mazarinbund, billede 1 Blåbærtærte på mazarinbund, billede 2 Blåbærtærte på mazarinbund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Ren rå marcipan
100 gram Kogte kolde kartofler
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Mandelessens
   
  Kransekagemasse:
200 gram Ren rå marcipan
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Kagecreme:
0.25 brev Kagecreme (pulver) Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
1.25 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
250 gram Blåbær, friske 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Rør smør og sukker let og luftigt. Rør æggeblommerne i.

Tilsæt den revne marcipan sammen med de revne kartofler, mel og bagepulver.

Vend til sidst de stift piskede æggehvider i.

Bages i springform ca. 24 cm. i diameter ved 175 grader C alm. ovn 25 minutter.

Imens at bunden bager røres kransekagemassen sammen og puttes i sprøjtepose med stor stjernetyld. Massen sprøjtes langs siden af formen hele vejen rundt, og sættes i ovnen i endnu 15 minutter.

Hak chokoladen groft og drys den på den varme kagebund, vent et øjeblik til chokoladen bliver blank og pensel så den smeltede chokolade den ud over kagen.


Rør kagecremen efter anvisningen på pakken. Pisk fløden til flødeskum.

Bland kagecreme og flødeskum og fordel det over kagen, når chokoladen er stivnet.

Til slut fordeles blåbær på kagen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Blåbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 23810 gange,
og udskrevet 232 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 24049 (5726 kcal)
KJ pr. Pers. 3006 (715 kcal)
Vægt ialt 1834 gram
Vægt pr. Pers. 229 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1310 KJ (312 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 17.3 gram
Kulhydrat 35.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-15 22:38:54
Mums, den er virkelig god! Bunden er god og har en lækker konsistens. Smagfuld mængde chokolade. Alt i alt virkelig god! Der var dog alt for meget kagecreme. Vi brugte nok lidt flere blåbær end angivet.