Rugbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
|
|
1. dag:
Surdej, rugkerner, vand, hvedemel, salt, hørfrø og solsikkekerner blandes sammen. Konsistensen skal være ret flydende. Står 24 timer ved stuetemperatur. 2. dag: 1 portion surdej (ca. 2 dl.) tages fra. Maltøl, sukker og groft rugmel blandes i massen. Konsistensen skal være sej og tyk som risengrød. Hele massen hældes i 2 store smurte forme og hæver ved stuetemperatur i 6 timer. Dæk de fyldte forme med et fugtigt viskestykke for at forhindre udtørring. Rugbrødene prikkes med en gaffel el. lign. inden de sættes i ovnen. Bages ved 200° C i 2 timer. |
|
Opskriften er vist 34994 gange,
og udskrevet 791 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2009-12-01 12:16:31 Hvor ser du det mælkeprodukt i surdejen?? Det kan lave surdej med mælkeprodukter, syrnede produkter, men den kan altså lige så godt laves på vand, mel og gær. anonym - 2009-11-12 19:58:58 Husk nu at der er mælkeprodukt i surdejen. Jeg sidder her og kigger i mælkefri opskrifter, men der er vist lige en smutter her. Per - 2009-03-01 11:07:28 Surdejen er noget man selv laver, prøv at søg på surdej. Eller brug denne Surdej: 150 g. rugmel 2 dl. yoghyrt naturel 10 g. gær 1 tsk. salt Opløs gæren i yoghurt Rør rugmelet Drys dejen med salt Dejen dækkes med husholdningsfilm - prik et par huller. Stilles lunt 3-4 dage - røres af og til igennem. Er derefter klar til brug. Steffen - 2009-02-27 04:12:11 Ok jeg har lige et spoergsmaal. er der nogle af jer der kender en opskrift paa et rugbroed uden surdej for jeg sidder i canada og her ovre kan mand ikke faa surdej (eller er det noget mand laver selv??). og jeg kunne rigtig godt taenke mig et rugbroed for de har kun toast broed.. hilsen steffen. Louise - 2007-10-10 13:15:47 mmm.. lyder rigtig lækkert Helén - 2007-02-16 22:39:45 hvis man ønsker skorpe med god smag bør bagetiden på 2 timer overholdes. Inge - 2005-01-01 01:01:01 Den angivne bagetid er alt for lang. Mine brød er bagt på max. 1½ time |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne