Hvederugbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
|
|
Smuldr gæren i en skål. Opvarm mælken til 37 grader - fingervarmt. Rør gæren ud med lidt af mælken og tilsæt resten. Bland salt, sirup, æg og smeltet fedtstof og hvidtøl i. Bland de to melsorter og slå først halvdelen i mælken. Ælt dejen jævn og smidig med så meget af det resterende mel, som væsken kan tage. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Arbejd dejen igennem, så den bliver smidig og slipper. Form to aflange brød og læg dem på smurt plade eller i 2 smurte forme. Lad brødene efterhæve tildækket på et lunt sted i ca. 30 min. Skær et par snit i brødenes overflade og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min. Pensl brødene med lidt sirup blandet med vand mod slutningen af bagetiden. Det giver en smuk farve og en sprød skorpe. Lad brødene afkøle på bagerist. |
|
Opskriften er vist 25378 gange,
og udskrevet 723 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne