Fufu, foofoo, foufou eller fu fu
Oprindelsesland : Afrika Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl kassavaen, og del den på langs, fjern den indre trækerne og skær den i små tern som lægges i koldt vand.
Skær begge ender af plantainen, og skær en lang slisse skrællen og pil skrællen af, og skær også den i små stykker. Kassava og plantain blendes, gerne af 2 gange sammen med vand til en lind dej. Dejen hældes i en gryde, lad det koge 5 min ved medium varme. Når fufuen begynder at tykne skal der røres kraftigt så den ikke danner klumper, den bliver ret sej. Dejen deles i boller som pakkes i plastfolie til de skal serveres. Server fufu varm eller kold til suppe eller gryderet. F.eks. Kylling med okra og spinat Fordansket version: 1500 g. kartofler 200 g. kartoffelmel Kog kartoflerne 20 minutter i en gryde uden salt i vandet. Del kartoflerne i en portion til hver. Mos og tilsæt kartoffelmel til blandingen er meget stiv. Ælt med fingrene. Form boller på størrelse med tennisbolde. Brug koldt vand på hænderne til at forme bollerne. Bollerne skal være blanke. Tips: Fufu er Ghanas nationalret. Er den lavet rigtigt, kan den næsten kun spises med fingrene. Det mætter rigtig meget. Typisk bruger man yams som er en rodfrugt, der vokser i Ghana. Fufu refererer til enhver rodfrugt, der er blevet kogt, moset og formet til kugler. FUFU udtales Foo Foo. plantain er en stivelsesholdig banan. Deres hud kan være gul, grøn, rød, brun eller sort. Plantains har dog altid lysegult, fast kød. Sorte plantains kan spises rå. Plantains i andre farver koges - bagt eller stegt - før servering. Holdbarhed: Plantains holder sig i 3 uger. Grøn frugt skal opbevares ved stuetemperatur, mens mere end halvmoden frugt skal opbevares på køl. |
|
Opskriften er vist 54510 gange,
og udskrevet 640 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (53 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne