Ægte surbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
Surdejen røres sammen og står tildækket med film, i mindst 1 døgn. (bedre i 2 - 3 døgn) må ikke stå for koldt.
Rør kærnemælken og surdejen sammen, tilsæt salt, sukker, sirup, og kommen. Bland derefter godt med melet, og ælt til sidst sammen på et let melet bord. Dejen skal ikke være fast og hård. Den hæver et lunt sted ( tildækket ) i 1½ - 2 timer. Derefter slås dejen ned og æltes igennem på et letmelet bord. Hviler i 2 min. Formes til 2 brød og kommes i smurte forme, tildækkes og hæver i 30 - 60 min. Pensles med vand, snittes let med en kniv, og bages i forvarmet ovn ved 190 grader i 1 time, de sidste 10 min udtaget af formen, og lagt på hovedet. Brødet afsvalet på en rist, og er bedst at skære efter en 2-3 timer. |
|
Opskriften er vist 24098 gange,
og udskrevet 741 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne