Ægte surbrød

Ægte surbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
  Surdej:
20 gram Gær, frisk
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Surbrødsdej:
2.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Fuldkornshvedemel
2 spsk. Kommen, frø 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 45 gram
   
Opskrift:
Surdejen røres sammen og står tildækket med film, i mindst 1 døgn. (bedre i 2 - 3 døgn) må ikke stå for koldt.

Rør kærnemælken og surdejen sammen, tilsæt salt, sukker, sirup, og kommen. Bland derefter godt med melet, og ælt til sidst sammen på et let melet bord. Dejen skal ikke være fast og hård. Den hæver et lunt sted ( tildækket ) i 1½ - 2 timer. Derefter slås dejen ned og æltes igennem på et letmelet bord. Hviler i 2 min.

Formes til 2 brød og kommes i smurte forme, tildækkes og hæver i 30 - 60 min.

Pensles med vand, snittes let med en kniv, og bages i forvarmet ovn ved 190 grader i 1 time, de sidste 10 min udtaget af formen, og lagt på hovedet. Brødet afsvalet på en rist, og er bedst at skære efter en 2-3 timer.





karakterer:
Opskriften er vist 24297 gange,
og udskrevet 742 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9812 (2336 kcal)
KJ pr. Brød 4906 (1168 kcal)
Vægt ialt 1010 gram
Vægt pr. Brød 505 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 971 KJ (231 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 1.9 gram
Kulhydrat 46.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu