Nemme fastelavnsboller

Nemme fastelavnsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anna N.D.

Indsendt :      Red :
Nemme fastelavnsboller, billede 4 Nemme fastelavnsboller, billede 1 Nemme fastelavnsboller, billede 2 Nemme fastelavnsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Creme:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Dej:
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Kardemomme, stødt
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.25 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Glausur:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
 
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Creme:
Pisk æg, sukker og vanilie sammen. Kog mælken og kom den langsomt i æggemassen sammen med maizena. Pisk hele tiden. Sæt massen på komfuret og kog den op i 1 minut. Pisk hele tiden. Kom massen i en kold bøtte og pisk videre.
cremen afkøles

Dej:
Mel, kardemomme og sukker blandes og smørret smuldres i. Gæren røres ud i lunken mælk og ægget tilsættes. Gærblandingen hældes i melblandingen og dejen slåes godt sammen. Lad den hæve i 1/2 time


Form boller af dejen og lad dem efterhæve 10-15 minutter. I midten af hver bolle laves en fordybning og heri lægges en spsk. creme. Bollerne samles, vendes om, og pensles med æg.
Bages herefter i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.


Bollernes køles herefter af og pyntes med glassur.

Tips:

Denne måde at bage bollerne på er ekstra smart, da man slipper for besværet i at rulle dejen ud og skære den i firkanter.





karakterer:
Opskriften er vist 213730 gange,
og udskrevet 6021 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (72 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15098 (3594 kcal)
KJ pr. stk. 1509 (359 kcal)
Vægt ialt 1355 gram
Vægt pr. stk. 135 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1114 KJ (265 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 12.5 gram
Kulhydrat 32.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-02-08 08:36:34
Vi brugte alm kagecreme tilsat flødeskum som creme for at kunne nå det i undervisningen. Vi lagde cremen i hullet i midten af de formerede boller og bagte dem sådan. Ala spandauer-metoden. Stor succes og cremen blev inde i fastelavnsbollen.

  -   2022-03-02 10:12:46
mums de er gode

  -   2012-02-19 19:50:27
Møg besværligt at lukke dem uden at cremen er OVERALT!! Bestemt ikke børnevenlige på det punkt, hvilket er rigtig ærgerligt, da vi lavede dem som familie-projekt.. Men smagen er fin - dog er opskriften (ingredienser og fremgangsmåde, bortset fra lukningen af dem) næsten magen til Frk. Jensens..

  -   2012-02-12 23:30:38
kan man lave cremen uden maizena?

  -   2012-02-12 13:39:22
Mums!! Har netop bagt bollerne for anden gang, både børn og mand er vilde med dem!

  -   2012-02-12 11:46:00
Jeg bruger et rivejern til smørret. Jeg river smørret ned i melet og "dypper" smørret i melet undervejs så det får konsistens som revet ost.

  -   2012-02-09 13:58:52
Fine fastelavnsboller, som bliver rigtig store, hvis man kun laver ti stk. Jeg synes der er lidt for meget bolle i forhold til creme, så jeg lavede dem lidt mindre, og de blev rigtig gode! Puttede kakaopulver i halvdelen af cremen, og synes det er hyggeligt med en lille overraskelse om det er en med chokoladecreme eller almindelig creme i!

  -   2011-09-24 18:23:55
det lykkedes mig ikke at smuldrer smør (føj da) -jeg smeltede det i stedet, og tilføjede derefter mælken og gær. Det lykkedes og fastelavnsbollerne er super lækre! :)

  -   2011-03-08 08:41:50
Er fastelavnsbollerne fryseegnede?

  -   2011-03-07 15:13:32
De smager super dejligt :-D

  -   2011-03-02 17:56:24
Æv... jeg synes slet ikke de smagte af noget :(

  -   2011-02-24 20:08:59
Mmh rigtig lækre. Normalt er det aldrig nok creme, men det passede lige perfekt med cremen i denne opskrift. Jeg lavede dem dog lidt mindre, har fået 24 ud af denne portion. Men 10 herfra :)

  -   2011-02-19 10:58:52
Jeg kan super godt lide disse kager!

  -   2011-02-15 10:36:39
fastelavns bollerne skal kun have omkring 10 minutter i ovnen, ellers bliver de for tøre! bollerne er evt. også gode til at putte chokolade stykker i sammen med cremen. Almindelig købe creme, kan også bruges,der er ingen forskel! Fastelavnsbollerne er virklelig gode!

  -   2011-02-13 13:45:06
de er næmme og smager fantastisk godt

  -   2011-01-16 12:46:53
Hvordan kan man smuldre smør?

  -   2010-02-17 17:09:47
Rigtig lækre og bløde boller, stor succes!! lavede dem på et plejehjem, 30 stk, alle blev spist med stor fryd.

  -   2010-02-16 13:24:39
kan man bruge færdig lavet creme? (pulver) istedet for som nød-løsning ?

  -   2010-02-08 19:14:23
Jeg har lavet dem med minimælk og i stedet for kardemomme brugte jeg vanillesukker. De blev virkelig gode.:)

  -   2009-02-17 18:06:07
de er super lækre jeg kan godt lide den hjemme lavet Creme

  -   2009-02-04 10:10:51
Kan man godt bruge minimælk istedet og uden kardemomme? :P

  -   2008-02-05 19:01:03
Har lavet disse fastelavnsboller flere gange, og de er absolutte FANTASTISKE! Nyd dem endelig mens de stadig er lune. De bliver dejlige store og bløde, mums, god appetit! :D