2 små surbrød
Hovedingrediens : Mel - Sigtemel Indsendt : |
|
|
Mælken lunes, og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med.
Sigtemel og de øvrige ingredienser blandes i.
Dejen æltes til den er ensartet, 2-3 minutter, og sættes til hævning 35-40 minutter på et lunt sted, tildækket.
Dejen deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, som hviler 2-3 minutter. Hver dejkugle slås flad til 2-3 cm’s tykkelse. Den ene flig lægges ind mod midten, og derefter lægges den anden lidt ind over den første. Hele dejen foldes endnu en gang sammen, idet de to sider trykkes fast mod hinanden. De formede deje anbringes i smurte bageforme eller på smurte plader med sammenføjningen nedad. Efterhæver 35-40 minutter på et lunt sted, tildækket. Stryges med mælk og snittes (ikke for dybt), med en skarp kniv og bages på ovnens nederste rille ved 220 grader C i 30-35 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Tips: 808 |
|
Opskriften er vist 10239 gange,
og udskrevet 133 gange. Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter. |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne