Rugbrød uden mel
Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder Indsendt : |
|
|
Hirsefrøene kommes i en gryde med rigeligt vand og koges op et øjeblik. Gryden tages af varmen, låg lægges på og efter 10-15 min. hældes hirsefrøene i en sigte. De overbruses kraftigt med koldt vand fra hanen så den slimede væske forsvinder. Sien rystes godt.
Alle ingredienserne sammenblandes, men vær lidt forsigtig med vandmængden i starten! Dejen æltes godt i 5 min. og skal slippe bordet og hænder for at have tilpas konsistens. Den må dog ikke være for tør! Dejen formes til et brød, lægges i en smurt form (eller bedre en rigtig rugbrødsform) og ridses i midten. Brødet bages i 4 timer (dækket med folie) ved 150 grader. Herefter tages folien af - der slukkes for varmen - og brødet står i ovnen 30 minutter endnu. Det færdige brød indpakkes i et rent, fugtigt klæde for ikke at danne hård skorpe. Efter afkøling kan brødet skæres i tynde skiver. |
|
Opskriften er vist 34372 gange,
og udskrevet 746 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Steffen Petersen - 2017-03-12 10:31:39 Lækkert brød men hvad er kalorie indholdet Jette O - 2013-01-01 16:50:39 vær obs på at der er stivelse i maizena Hanne - 2009-11-11 10:32:08 Jeg har forsøgt at udbløde hele hørfrø med vandmængden, hvilket hæver brødet lidt mere end ellers. Der skal så en lille smule mere vand i som jeg rører salt/honning op i.Pas vældig på med vandet ellers bliver brødet lige lovlig vådt. Ved ovenstående metode skal det have ½ times tid mere i ovnen. Uskrællet Hokkaido græskar er fint i stedet for gulerødder. Boghvedemel i stedet for maizena hjælper også brødet til at hæve lidt mere. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Hmmm.... Kan det kaldes rugbrød når der ikke er rug(mel) i? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne