Rugbrød uden mel

Rugbrød uden mel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød uden gær

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
200 g.hel hirse
200 g.hirseflager (eller 200 g majs og/eller rismel)
200 g.hørfrø (knust)
200 g.fintrevet gulerod
100 g.maizena
3 tsk.salt
3 tsk.honning
1 dl.vand
 
Opskrift:
Hirsefrøene kommes i en gryde med rigeligt vand og koges op et øjeblik. Gryden tages af varmen, låg lægges på og efter 10-15 min. hældes hirsefrøene i en sigte. De overbruses kraftigt med koldt vand fra hanen så den slimede væske forsvinder. Sien rystes godt.

Alle ingredienserne sammenblandes, men vær lidt forsigtig med vandmængden i starten! Dejen æltes godt i 5 min. og skal slippe bordet og hænder for at have tilpas konsistens. Den må dog ikke være for tør!

Dejen formes til et brød, lægges i en smurt form (eller bedre en rigtig rugbrødsform) og ridses i midten. Brødet bages i 4 timer (dækket med folie) ved 150 grader. Herefter tages folien af - der slukkes for varmen - og brødet står i ovnen 30 minutter endnu.

Det færdige brød indpakkes i et rent, fugtigt klæde for ikke at danne hård skorpe. Efter afkøling kan brødet skæres i tynde skiver.





karakterer:
Opskriften er vist 34434 gange,
og udskrevet 746 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-03-12 10:31:39
Lækkert brød men hvad er kalorie indholdet

  -   2013-01-01 16:50:39
vær obs på at der er stivelse i maizena

  -   2009-11-11 10:32:08
Jeg har forsøgt at udbløde hele hørfrø med vandmængden, hvilket hæver brødet lidt mere end ellers. Der skal så en lille smule mere vand i som jeg rører salt/honning op i.Pas vældig på med vandet ellers bliver brødet lige lovlig vådt. Ved ovenstående metode skal det have ½ times tid mere i ovnen. Uskrællet Hokkaido græskar er fint i stedet for gulerødder. Boghvedemel i stedet for maizena hjælper også brødet til at hæve lidt mere.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hmmm.... Kan det kaldes rugbrød når der ikke er rug(mel) i?