Islagkage med mintchokolade
Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade Indsendt af : Halck Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bund:
Beklæd bunden af en stor springform (29 cm) med bagepapir og smør kanterne med smør. Pisk hviderne stive og tilsæt flormelis lidt af gangen. Vend de malede hasselnødder i og hæld dejen i springformen. Bag bunden i ca. 20 min. på næstnederste rille i ovnen, ved 175 grader C. alm. ovn. Mens kagen bager rives marcipanen på et groft rivejern og hældes på en bageplade men bagepapir. Afkøl bunden i formen. Marcipanen ristes i ovnen når kagen tages ud. Rør rundt i marcipanen en gang imellem og tag den ud når den er blevet lysebrun, ca. 5 minutter ved 175 grader C. alm. ovn. Fyld: Smelt chokoladen over vandbad eller vend meget svag varme direkte i gryde. Tilsæt mintchokoladen og rør til cremen er glat. Lad cremen køle af. Pisk æggeblommer og Nescafé, ved blandingen i chokoladen. Pisk fløden til flødeskum og vend den i den kolde chokolademasse. Hæld massen over bunden (stadig i springform), dæk til og stil i fryseren mindst 4 timer, gerne natten over. Tag kagen op ca. 30 min før servering. Pynt med marcipan og flødeskum efter lyst. Tips: Bemærk at æggeblommerne ikke opvarmes! Denne dessert er glutenfri! Kan sikkert laves med anden mintchokolade end After Eight, så den bliver billigere! Har forsøg med både rigtig fløde og cremefine og den bliver absolut bedst med rigtig fløde. |
|
Opskriften er vist 37086 gange,
og udskrevet 529 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-06-04 15:08:23 after eight på en helt ny måde! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne