Grovkiks med gulerod

Grovkiks med gulerod, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Kiks

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dl.hvedemel
2 dl.havregryn
1 dl.grahamsmel
0.5 tsk.bagepulver
40 g.blødt smør
0.5-1 dl.letmælk
75 g.gulerod
 evt. æg og sesamfrø
 
 Grønsagspålæg:
0.5 agurk
1 rød peberfrugt
100 g.kvark
 
Opskrift:
Få børnene til at måle mel og havregryn op og blande det med bagepulver. Så skal de ælte blødt smør i dejen. Lad dem skrælle guleroden og rive den fint. De skal blande den revne gulerod i sammen med mælk til dejen er blød.

Med lidt mel på bordet kan børnene rulle dejen ud med en lille kagerulle. Skær dejen ud i firkanter eller udstik figurer med små kageforme. Læg grovkiksene på bagepapir og prik dem med en gaffel. Lad dem piske æg sammen og pensle et tyndt lag på kiksene. Drys til sidst med sesamfrø.

Bag kiksene i ovnen ca. 15 min. ved 200 grader C. De skal være sprøde og svagt lysebrune.

Lad børnene skære agurken i skiver. De skal bruge et godt tungt spækkebræt og en lille grønsagskniv. Kom skiverne på nogle af kiksene som en agurkemad. Børnene skærer peberfrugten i små tern og rører ternene i kvarken. Smør pålægget på nogle af kiksene.





karakterer:
Opskriften er vist 19560 gange,
og udskrevet 648 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-06 07:55:18
Kan også bages uden gulerødder - tilføj så lidt ekstra smør (ca 20 g) - rul tyndt ud - så bliver de herligt sprøde