Agurkemousse

Agurkemousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : linepigen

Indsendt :      Red :
Agurkemousse, billede 4 Agurkemousse, billede 1 Agurkemousse, billede 2 Agurkemousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
3.5 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
125 gram Stenbiderrogn, rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
Lidt Tabasco
   
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pensling:
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Dressing:
1.5 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Tykmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
1 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 nip Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Tilbehør:
Flutes
   
  Pynt:
Hovedsalat Et mellem hovedsalat vejer ca. 150 gram.
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Rejer uden skal, kogte
Stenbiderrogn, sort Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Hak agurken fint, drys med salt og lad den trække ½ times tid
Udblød husblasen i koldt vand

Rør cremefraiche og mayonnaise sammen
Tør agurketerningerne, og bland dem i sammen med finthakkede skalotteløg og stenbiderrogn eller lakserogn.
Smag til med tabasco, salt og citronsaft

Knug husblasen fra for vand og smelt den over vandbad. Lad den blive håndvarm og rør den i en tynd stråle i creme fraicheblandingen

Hæld moussen i en randform ca. 1½ liter, der er penslet med olie, og stil den kold for at stivne, gerne til næste dag.

Rør dressingen sammen og stil den køligt.

Anretning:
Vend moussen ud på et fad og garner med salat, kogte æg i både, tomatbåde, rejer, Stenbiderrogn og citron.

Giv dressingen og lune flutes til.

Tips:

En meget lækker og nem forret. kan sagtens laves dagen før, og kun pyntes på selve dagen.





karakterer:
Opskriften er vist 20081 gange,
og udskrevet 392 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7453 (1774 kcal)
KJ pr. Pers. 1242 (295 kcal)
Vægt ialt 1326 gram
Vægt pr. Pers. 221 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 561 KJ (133 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 11.9 gram
Kulhydrat 3.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu