|
1 |
|
Agurk1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
5 |
|
Husblas, blade5 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
|
|
|
|
3.5 |
dl. |
Cremefraiche 18%3.5 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
4 |
spsk. |
Mayonnaise4 spsk. Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
3 |
|
Skalotteløg3 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
|
125 |
gram |
Stenbiderrogn, rød125 gram Stenbiderrogn, rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
|
|
Lidt |
Tabasco Lidt Tabasco
|
|
|
|
|
|
Citronsaft, friskpresset Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
|
|
Pensling:
|
|
|
Olie solsikke/vindruekerne Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
|
|
Dressing:
|
1.5 |
dl. |
Cremefraiche 18%1.5 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2.5 |
dl. |
Tykmælk2.5 dl. Tykmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
3 |
spsk. |
Persille, frisk3 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
1 |
spsk. |
Purløg, frisk1 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
|
1 |
spsk. |
Dild, frisk1 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
1 |
nip |
Sukker1 nip Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
|
|
|
|
|
|
Tilbehør:
|
|
|
Flutes Flutes
|
|
|
|
|
|
Pynt:
|
|
|
Hovedsalat Hovedsalat Et mellem hovedsalat vejer ca. 150 gram.
|
|
|
Æg M/L, hele Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
|
|
Tomater, friske Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
|
|
|
Rejer uden skal, kogte Rejer uden skal, kogte
|
|
|
Stenbiderrogn, sort Stenbiderrogn, sort Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
|
|
|
Citron Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
|
|
|
Dild, frisk Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
|
|
|
|
| |
Hak agurken fint, drys med salt og lad den trække ½ times tid
Udblød husblasen i koldt vand
Rør cremefraiche og mayonnaise sammen
Tør agurketerningerne, og bland dem i sammen med finthakkede skalotteløg og stenbiderrogn eller lakserogn.
Smag til med tabasco, salt og citronsaft
Knug husblasen fra for vand og smelt den over vandbad. Lad den blive håndvarm og rør den i en tynd stråle i creme fraicheblandingen
Hæld moussen i en randform ca. 1½ liter, der er penslet med olie, og stil den kold for at stivne, gerne til næste dag.
Rør dressingen sammen og stil den køligt.
Anretning:
Vend moussen ud på et fad og garner med salat, kogte æg i både, tomatbåde, rejer, Stenbiderrogn og citron.
Giv dressingen og lune flutes til.
Tips:
En meget lækker og nem forret. kan sagtens laves dagen før, og kun pyntes på selve dagen.
|