Haresteg fra det gamle danske køkken

Haresteg fra det gamle danske køkken, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 hare
6-8 tynde skiver letrøget spæk
50 g.smør
2.5 dl.kogende bouillon
75 g.smør
75 g.mel
5 dl.mælk
 lidt salt samt hvid peber
 ribsgelé
2-3 spsk.flødeskum
 
Opskrift:
Den omhyggeligt istandgjorte hare ombindes med spækskiverne. Lægges i en smurt bradepande og dækkes med små smørklumper. Brunes ved god varme (225 grader). Når haren er fint brun, hældes den kogende bouillon ved, blusset dæmpes, og dyret steger Ca. ½ time, hvor det af og til dryppes. Imens tilberedes en tyk jævning. Smørret smeltes, afbages med melet og spædes med mælken, der skal være kogende. Småkoger 8-10 minutter, krydres med salt samt et let drys hvid peber og tilsættes i å 2 spsk. ribsgelé. Haren tages ud af ovnen, jævningen hældes over, hvorefter den steger videre i endnu ½ times tid. Nu skal skyen sies fra, direkte i saucegryden. Fortyndes eventuelt med mere bouillon, mens der røres livligt i gryden. Smages sluttelig til. Spises med smørbrunede kartofler samt æblebåde, der ristes i lidt smør.





karakterer:
Opskriften er vist 37150 gange,
og udskrevet 1157 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-02 19:46:58
Plejede man ikke at stege en hare i stegegryde i gamle dage ? Jeg står med en hare, og skal tilberede sådan en, for første gang i mit liv, synes det er svært, og jeg har haft køkken i 30 år nu...