Haresteg fra det gamle danske køkken
Hovedingrediens : Gnavere - Hare Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Den omhyggeligt istandgjorte hare ombindes med spækskiverne. Lægges i en smurt bradepande og dækkes med små smørklumper. Brunes ved god varme (225 grader). Når haren er fint brun, hældes den kogende bouillon ved, blusset dæmpes, og dyret steger Ca. ½ time, hvor det af og til dryppes.
Imens tilberedes en tyk jævning. Smørret smeltes, afbages med melet og spædes med mælken, der skal være kogende. Småkoger 8-10 minutter, krydres med salt samt et let drys hvid peber og tilsættes i å 2 spsk. ribsgelé.
Haren tages ud af ovnen, jævningen hældes over, hvorefter den steger videre i endnu ½ times tid.
Nu skal skyen sies fra, direkte i saucegryden. Fortyndes eventuelt med mere bouillon, mens der røres livligt i gryden. Smages sluttelig til.
Spises med smørbrunede kartofler samt æblebåde, der ristes i lidt smør.
|
|
Opskriften er vist 36970 gange,
og udskrevet 1154 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Karen - 2009-10-02 19:46:58 Plejede man ikke at stege en hare i stegegryde i gamle dage ? Jeg står med en hare, og skal tilberede sådan en, for første gang i mit liv, synes det er svært, og jeg har haft køkken i 30 år nu... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne