Ingefærgis med tangsalat
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke Indsendt af : KimotoCat Indsendt : Red : |
|
|
Start med at marinere kødet:
Skræl ingefæren og riv den fint på rivejern. Bland revet ingefær med soya i en dyb tallerken. Anbring svinekødet i tallerkenen og lad det marinere i et stykke tid. Vend det nu og da. Lav salaten mens det marinerer: Skær eller klip wakame-tangen i små stykker på cirka 1 cm. bredde - og evt. længde. Kom wakame-tangen i en skål og hæld rigeligt med vand over. Lad wakame-tangen stå i 5-10 minutter til tangen er udvidet og blød. Halver agurken/agurkerne på langs og skrab de bløde kerner ud med en teske. (Spis dem eller kasser dem.) Snit agurken i meget tynde skiver, brug evt. skæredelen af et rivejern, og drys skiverne med saltet. Pres agurkeskiverne med hænderne så der løber væde fra. Skyl agurkeskiverne koldt, lad vandet løbe fra dem (dup dem evt. tørre) og kom dem i en skål. Hæld wakame-tangen i en si og lad dryppe af. Hæld rigeligt med kogende vand over wakame-tangen og lad det dryppe af igen. Skyl wakame-tangen med rigeligt koldt vand og lad den dryppe af igen. Pres overskydende vand ud af tangen med hænderne, evt. over flere omgange. Kom wakame-tangen i skålen til agurkeskiverne. Bland saubaizu-sovsen (dressingen) ved at piske alle ingredienserne grundigt sammen: 3 spsk. ris-eddike, 1 spsk. soya, 1 spsk. sukker og en lille smule salt. Hæld saubaizu-sovsen over agurkeskiverne og wakame-tangen. Bland grundigt. Stil salaten til side og gå i gang med kødretten: Tænd ovnen på fuld varme – eller endnu bedre, på grill. Læg hvert kødstykke i et stykke aluminiumsfolie. Pak det tæt ind. Gem resten af marinaden. Anbring kødet i ovnen, så tæt på varmelegemet som muligt. (Evt. i et fad.) Lad det gennemvarme i ca. 5 minutter. Skru så ned til 200 og steg videre 20-25 minutter alt efter kødets tykkelse. Bring resten af marinaden i kog over lav varme og smag til med soya og vand. Når kødet er stegt, pakkes det forsigtigt ud. Saften i foliepakkerne hældes i saucen. Skær kødet ud i filet-skiver og anret dem lagvis. Server med saucen hældt over kødskiverne eller i en lille skål. Anret shoga-yaki’en med usaltede jasminris og sunomono-salat. Tips: Kendes som shoga-yaki (kødretten) og sunomono (salaten) Salaten, der minder lidt om dansk agurkesalat, holder i dagevis. Kødretten kan fryses, det kan salaten ikke. |
|
Opskriften er vist 9479 gange,
og udskrevet 137 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne