Dansk rødkål
Hovedingrediens : Kål - Rødkål Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rødkålen deles i fire dele, og stokken skæres væk. Kålen snittes fint og kommes i en gryde med smeltet smør. Sukker drysses over kålen, og det svitser i smørret i ca. 10 minutter. Så tilsættes ribssaften, eddike og vand, der knap dækker kålen. Kålen koges ved svag varme i ca. 1 time. Hvis kålen koger tør, tilsættes mere saft og vand. Når kålen er mør smages til med lidt salt.
|
|
Opskriften er vist 226792 gange,
og udskrevet 10665 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (49 stemmer) |
|
Kommentarer Lisbeth - 2018-09-03 10:40:58 Hej. Kan færdig rødkål fryses . Vi har rigtig stor høst af rødkål år ? Margit - 2016-12-20 10:47:11 Hej Per tak for den dejlige opskrift. Den er bare super, og alle mine franske venner kunne lide min kaal God jul tina - 2014-12-14 22:47:15 Der står vand til det knap dækker kålen.. Lene - 2013-12-14 22:02:23 Der mangler oplysning om hvor meget vand, der skal i. anonym - 2011-12-20 18:49:05 det er jo meget mat at se på, den har heller ikke rigig noget bid, den skal koges med 2 en halv d. balsamico eddige og alm. ribsgele, så blir den blank og sprød anonym - 2011-11-28 11:10:22 hvor meget vand. det er ikke nævnt i opskriften John - 2011-02-04 23:29:05 Den er bare rigtig god og samtidig nem. Jeg kogte den i en kaffekande, og da det kom ud af tuden var den færdig. Rikke - 2009-11-08 16:41:52 Hvor meget vand skal man bruge? Det står der ikke noget om. bimseline - 2009-07-18 18:34:50 jeg skal flytte til udlandet og mangler en opskrift uden eddike i rødkål , kan det lade sig gøre eller må jeg til at undvære min rødkål til jul ? ilsa canada - 2009-01-02 20:12:28 vi har altid lavet roedkaal med 1 kop vand og 1/2 kop eddike. roed farvestuff saa bliver den dejlig roed og til sidst men ikke mindst saa sukker til smag .saa braender den aldrig paa.men hvis vaedsken koges ned saa igen mere vand og eddike ..1/2 eddike og hel vand og er ikke for soed .... Helle G - 2008-12-24 08:14:30 Ribsgele kan erstattes med GRANAT AEBLE SAFT. Jeg koger altid en ROEDBEDE skaaret i skiver med, saa bliver farven rigtig god. Per - 2008-12-21 15:02:28 kogt rødkål kan holde sig ca. en uge i køleskab pjuske - 2008-12-20 10:15:08 Prøv med æblecidereddike det er knap så surt men alligevel frisk. anonym - 2008-11-24 17:53:03 hvor længe er holdbarheden? Kenneth - 2008-03-16 05:26:14 Jeg bor også i Thailand, og der er noget der hedder LOTUS de har ribssaft i lange baner, og de har også blandet saft som også kan bruges Med hensyn til opskriften er den helt i top Annemarie - 2008-03-13 09:29:55 Jeg synes, at den er lidt for syrlig. John - 2008-02-11 12:56:40 Hjælp, hjælp...........jeg bor i Thailand, og kan ikke købe ribssaft, hvad gør man så ???????? Jens - 2006-12-19 14:46:52 Kilde må være Frøken Jensens kogebog da den er fuldstænding mage til opskriften her. Mogens Schmidt - 2005-01-01 01:01:01 Den er god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne