Helenadej
Indsendt af : Chi Indsendt : Red : |
|
|
Opløs gæren i den kolde mælk og rør æg, sukker, salt, kardemomme og det meste af melet i. ælt grundigt til en smidig og glat dej ved gradvist at tilsætte de sidste mel. (vægt angivelsen på melet er kun omtrentlig, og måske skal der tilsættes en smule mere eller mindre).
Bank det kolde smør smidigt på bordet – brug en smule mel. Ælt derefter smørret i dejen sammen med den sidste håndfuld mel. Ælt, til dejen igen er smidig og glat. Stil dejen til hævning ved 5-10 g – for eksempel i køleskabet – natten over eller gerne op til 24 timer. Hvis dejen skal anvendes samme dag, skal den i stedet hæve ved stuetemperatur i 5-6 timer. Skal den blandes med en anden dej, skal man gøre det før den nye dej stilles til hævning. Tips: Denne dej, udviklet af en tysk bager, bruger kransekagehuset til at blande i forskellige brød, blandt andet valnøddebrød. |
|
Opskriften er vist 5532 gange,
og udskrevet 127 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne