Trøffelkage

Trøffelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lillemig13

Indsendt :      Red :
Trøffelkage, billede 4 Trøffelkage, billede 1 Trøffelkage, billede 2 Trøffelkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sukkerbrødsdej:
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
3 Spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 Tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Fyld:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
120 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
Evt. Rom 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
Evt. Chokolade krymmel
   
Opskrift:
Dejen:
Pisk Æggeblommer, Varmt Vand, Sukker og vaniljesukker let og skummende. Bland mel, maizenamel, bagepulver og kakao. Pisk æggehviderne stive, tilsæt lidt efter lidt de 50 g sukker under stadig piskning, indtil æggehvideskummet er meget stift. Læg æggehvideskummet ovenpå æggesnapsen.
Sigt blandingen over. vend det hele forsigtigt sammen. Fyld dejen i en springform (ca. 22 Cm. i Diam.)
foret med bagepapir.
bag straks kagen i ovnen på 200 g i ca. 30 min.


Fyld:
Rør Smør godt. bland og sigt flormelis og kakao og rør det i smørret ad flere gange. Tilsæt ægget og evt. lidt rom.
form med en teske 10 trøfler på størrelse med et kirsebær og sæt dem i køleskabet.

Rør fløde og vaniljesukker i resten af smørcremen.


Skær den kolde kage igennem. Fordel 3/4 af cremen mellem de 2 bunde på overfladen og kanten af kagen.
Strø kakao gennem en fin sigte på overfladen af kagen og drys evt. chokolade krymmel på kanten.

Kom den sidste 1/4 del af cremen i en sprøjtepose og sprøjt 10 Rosetter rundt i kanten på toppen af kagen.
Sæt en trøffel på hver roset





karakterer:
Opskriften er vist 16100 gange,
og udskrevet 166 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17023 (4053 kcal)
KJ pr. Pers. 1702 (405 kcal)
Vægt ialt 1030 gram
Vægt pr. Pers. 103 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1652 KJ (393 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 16.3 gram
Kulhydrat 57.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu