Svenske fastelavnsboller (Semla)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Oprindelsesland : Sverige Indsendt af : Chi Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smuldr gæren i en skål, og rør det ud med en sjat af mælken. Smelt smørret og tilsæt resten af mælken. Væsken skal være ca. 38 g varm hvorefter den blandes i det opløste gær. Tilsæt malede mandeler, sukker, kardemomme og halvdelen af melet. Bland det hele godt sammen og rør derefter det halve æg i. tilsæt resten af melet lidt af gangen, og ælt, indtil dejen er glat og jævn, og ikke klistrer når du rør ved den.
Strø lidt mel hen over dejen og dæk den til med et viskestykke. Lad den hæve i stuetemperatur i ca. 1 time. Ælt dejen på en melet bordplade, til den er smidig og jævn. Del den i 8 lige store stykker, og form hvert stykke til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve overdækket i 30-40 minutter. Pensl bollerne med den anden halvdel af ægget. Sæt dem i en forvarmet ovn, 225 g, og bag dem i 10-12 min. Bollerne er færdige, når det lyder hult hvis man banke dem let i bunden. Lad bollerne køle af. skær marcipanen i små stykker, og læg dem i en skål. Skær trekantede låg af bollerne, og grav indmaden ud med en teske. Mos indmad og god stuetempereret marcipanen sammen med en gaffel, og tilsæt mælken lidt ad gangen, indtil blandingen har en cremet konsistens. Fordel fyldet i bollerne. Pisk fløde og sukker, til tykt flødeskum, og læg det oven på fyldet. Placer et låg på hver bolle, og si flormelis over dem. |
|
Opskriften er vist 13230 gange,
og udskrevet 234 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne