Svenske fastelavnsboller (Semla)

Svenske fastelavnsboller (Semla), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 8 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt af : Chi

Indsendt :      Red :
Svenske fastelavnsboller (Semla), billede 4 Svenske fastelavnsboller (Semla), billede 1 Svenske fastelavnsboller (Semla), billede 2 Svenske fastelavnsboller (Semla), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær, frisk
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
7 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pensling:
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
174 gram Ren rå marcipan
6 spsk. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Topping:
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Smuldr gæren i en skål, og rør det ud med en sjat af mælken. Smelt smørret og tilsæt resten af mælken. Væsken skal være ca. 38 g varm hvorefter den blandes i det opløste gær. Tilsæt malede mandeler, sukker, kardemomme og halvdelen af melet. Bland det hele godt sammen og rør derefter det halve æg i. tilsæt resten af melet lidt af gangen, og ælt, indtil dejen er glat og jævn, og ikke klistrer når du rør ved den.

Strø lidt mel hen over dejen og dæk den til med et viskestykke. Lad den hæve i stuetemperatur i ca. 1 time.

Ælt dejen på en melet bordplade, til den er smidig og jævn. Del den i 8 lige store stykker, og form hvert stykke til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve overdækket i 30-40 minutter.
Pensl bollerne med den anden halvdel af ægget. Sæt dem i en forvarmet ovn, 225 g, og bag dem i 10-12 min. Bollerne er færdige, når det lyder hult hvis man banke dem let i bunden. Lad bollerne køle af.


skær marcipanen i små stykker, og læg dem i en skål. Skær trekantede låg af bollerne, og grav indmaden ud med en teske. Mos indmad og god stuetempereret marcipanen sammen med en gaffel, og tilsæt mælken lidt ad gangen, indtil blandingen har en cremet konsistens. Fordel fyldet i bollerne.

Pisk fløde og sukker, til tykt flødeskum, og læg det oven på fyldet. Placer et låg på hver bolle, og si flormelis over dem.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på semlor

karakterer:
Opskriften er vist 13230 gange,
og udskrevet 234 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16846 (4011 kcal)
KJ pr. stk. 2105 (501 kcal)
Vægt ialt 1351 gram
Vægt pr. stk. 168 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1246 KJ (296 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 14.1 gram
Kulhydrat 37.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu