And med svesker

And med svesker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
BuffeterRet : Buffeter - Julebuffet

Hovedingrediens : And - And hel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 180 minutter

Indsendt :      Red :
And med svesker, billede 4 And med svesker, billede 1 And med svesker, billede 2 And med svesker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel Vi beregner en and til 3.000 g.

2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 150 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
20 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
   
   
Opskrift:
Rens anden, gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker.

Læg anden på bradepandens rist med brystet nedad og steg ca. 1 time ved 180 grader C. alm. ovn. Tag anden ud, vend den og hæld andebouillon over. Steg videre ved 200 grader C. alm. ovn i 1/2 - 1 time til den er mør.

Tag anden ud, dæk den med folie og et klæde. Lad den trække 20 min. før den parteres.

Det yderste af vingerne skæres af ved ledene, lårene skæres af helt inde ved skroget.

Læg fuglen på ryggen, skær tæt ind til brystbenet og løsn kødet ved at skære langs skroget. Lår og brystkød kan nu deles i to.





karakterer:
Opskriften er vist 147325 gange,
og udskrevet 4229 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (72 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19306 (4596 kcal)
KJ pr. Pers. 2413 (574 kcal)
Vægt ialt 3500 gram
Vægt pr. Pers. 437 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 551 KJ (131 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 11.3 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-22 19:00:10
super resultat :D

  -   2012-11-17 21:10:16
Til Thomas. Anden skal gennemsteges, den skal ikke være rød, så du behøver ikke centrumstemperetur.

  -   2011-12-31 16:47:41
Sådan en opskrift duer ikke når der ikke står hvor varm anden skal være når den er færdig

  -   2008-11-10 16:28:27
Den er bare perfekt

  -   2006-12-24 13:23:09
meget delikat andesteg

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er bare god

  -   2005-01-01 01:01:01
let og godt

  -   2005-01-01 01:01:01
mmm super opskrift :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Dette er en super god opskrift