Venne-kræmmerhuse med flødeskum og jordbærsylt
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Chi Indsendt : Red : |
|
|
Pisk sukker og æg godt sammen. pisk det smeltede smør i, og pisk derefter melet i. Varm ovnen op til ca. 200 g, og smør en bageplade grundigt. Stil pladen oven på ovnen eller lad den være kort tid i ovnen, så den er lun. Kom klatter (ca. en grydeske) på bagepladen, der kan være 4, de flyder meget ud. Dejen skulle helst ligge i et lag på ca. 2 mm.- endelig ikke tyndere eller tykkere. Kom pladen i ovnen i ca. 4-5 min. Hold godt øje med pladen, dejen skal være lysebrun i kanten, og lysest i midten. Det tager lidt før man finder ud af præcis hvor meget farve man skal give dem. de må endelig ikke være for lyse, da de så ikke kan blive stive når de køler af.
Når de ser færdige ud, slår du måsen i en taburet og allierer dig med en ven. Læg et viskestykke på lårbasserne, og lad vennen tage de færdige kræmmerhuse ud af ovnen, et efter et, med en spatel, mens du ruller dem på skødet efterhånden som de kommer ud. Når du har brændt nallerne og rullet et kræmmerhus, stilles det til afkøling med det samme, i en bred flaskeåbning, eller åbningen i et lille syltemøjsglas. Nu har din ven allerede det næste kræmmerhus klar til rulning, og du kan fortsætte. Når kræmmerhusene er helt kolde, er de sprøde, og kan ”stables” i hinanden. Gemmes i en tæt dåse. Ved servering kan du fylde en skål eller lignende, med sukker og stille kræmmerhusene oprejst i sukkeret. De spises fyldt med jordbær syltemøj, og bløde flødeskum. Tips: Jeg kalder disse kræmmerhuse for "venne-kræmmerhuse" da det kræver 2 mand at lave dem. (hvis man da ikke har 8 arme) man kan nemt lave variationer af kræmmerhusene, ved at komme lidt revet citronskal, vanille, eller fx. revet ingefær i dejen. |
|
Opskriften er vist 14608 gange,
og udskrevet 293 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (29 stemmer) |
|
Kommentarer madFAR - 2012-02-04 16:56:25 SUPER NEM OG KANON GODT Lajla i Norge - 2008-07-12 18:12:52 Reis til Norge og kjøp et krumkakejern med pinne som man ruller kaken rundt så blir det mye enklere å lage kremmerhusene. det går godt an å bruke den samme oppskrift. cille madilje - 2008-07-07 14:33:14 det lyder rigtig lækkert og jeg glæder mig til at smage den . Jers cille madilje |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne