Bodil Ipsen kage

Bodil Ipsen kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bodil Ipsen kage, billede 4 Bodil Ipsen kage, billede 1 Bodil Ipsen kage, billede 2 Bodil Ipsen kage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
1 brev Kagecreme (pulver) Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Jordbærsyltetøj 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Gul frugtfarve
   
Opskrift:
Dej:
Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet dej, der sættes i køleskab i ca. 15 minutter.

Dejen deles i 2 lige store stykker, der rulles ud i cirkelform med ca. 24 cm. i diameter (kan evt. udstikkes med lagkageform).

Prikkes med en gaffel og sættes på pladen. Bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 10 minutter.

Når bundene er kolde, lægges de sammen med syltetøj og flødeskum blandet med kagecreme.

Pyntes med glasur.

Glasur:
Flormelis røres med kogende vand og et par dråber gul frugtfarve.





karakterer:
Opskriften er vist 16873 gange,
og udskrevet 256 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13855 (3298 kcal)
KJ pr. Pers. 2309 (549 kcal)
Vægt ialt 1245 gram
Vægt pr. Pers. 207 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1112 KJ (264 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 17.3 gram
Kulhydrat 25.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-07-01 08:17:00
Jeg kan huske vi lavede en bodil ibsen kage hvor der blev lavet en fromage eller rettere en god ting med forskelligt i der blev lavet dagen før hvor man så efterfølgende varmede det op for at komme fløde i kagen var butterdej findes opskriften vil jeg gerne havde den tak

  -   2013-07-10 19:30:34
I min barndom på Frederiksberg i fyrrene var Bodil Ipsen kagen en rektangulær kage udformet og bagt nøjagtigt som Napoleons kagen. Anvendelsen af flødeskum/creme og muligvist også anvenelse af syltetøj/ikke syltetøj eller hvid/chokolade glassur afgjorde, hvilken kage, der var tale om. Fordelingen husker jeg desværre ikke. Dette kun af hensyn til kages historie.