Chokoladekage med mokkatrøffel
Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Smør 2 springforme med smør og drys dem med mel. Hæld det overskydende mel væk.
Dej: Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Sigt mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Kom kaffen i en lille gryde og lun den over svag varme. Pisk rørsukker og smør luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud og kom den i sammen med den smeltede chokolade. Tilsæt creme fraiche og sigt melet i. Hæld til sidst langsomt den lune kaffe i dejen og vend det hele til det er homogent. Hæld straks dejen i formene og bag kagen i ca. 45 minutter. Lad kagerne køle lidt af i formen før de tages ud for at afkøle helt på en rist. Flæk kagerne i hver 3 bunde når de er afkølet helt. Lys mokkatrøffel: Smelt den lyse chokolade og creme fraichen i en lille gryde under omrøring. Stil gryden til side. Mørk mokka trøffel: Hak den mørke chokolade meget fint og kom den i en skål. Bring creme fraichen i kog sammen med sukkeret. Hæld det over den mørke chokolade og tilsæt også kaffen under omrøring. Del massen i to portioner i hver sin skål. Rør den lyse chokolademasse i den ene skål. Rør halvdelen af det bløde smør i hver sin skål, når massen er 40 grader varm. Samling: Stænk hver bund med cognac-sukkerlage. Stryg med en paletkniv et tyndt lag lys trøffel ud over den første bund. Stryg et lag mørk trøffel på den anden bund og stryg et lag af den lyse trøffelmasse på toppen og siderne. Lagene skal være forholdsvis tynde. Gentag det samme med den anden kage. Stil kagerne køligt til de skal serveres. |
|
Opskriften er vist 12539 gange,
og udskrevet 225 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Zita Ahlehoff - 2005-01-01 01:01:01 Tog meget lang tid at lave og kostede tæt på 200 kr i ingredienser. Smagte elendigt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne