Appelsin- eller tomatfranskbrød

Appelsin- eller tomatfranskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
25 g.smør eller margarine
25 g.gær
1 tsk.sukker
1 tsk.salt
1 appelsin, skal heraf
3 dl.appelsinjuice eller tomatjuice
 
Opskrift:
Husk, alt de skal bruge til gærdeje, skal have stuetemperatur, inden de begynder, så bliver dejen nemmere at arbejde med, og resultatet bedre.

Juicen lunes, hældes i et fad, og heri opløses gæren. Husk, gæren må ikke varmes med. Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Dejen formes til en kugle, der hviler 2-3 minutter. Kuglen slås derefter flad og formes til et brød, der anbringes i en smurt form 2½ l. med sammenføjningen nedad og sættes til hævning til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Pensles med mælk, snittes på langs (ikke for dybt) og bages på ovnens nederste rille ved 220 grader C i 30-35 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

822





karakterer:
Opskriften er vist 7969 gange,
og udskrevet 147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-11 19:38:14
rigtig lækkert brød jeg lavede det med appelsin juice og appelsin skal. den smagte virkelig lækkert.