Appelsin- eller tomatfranskbrød
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin Indsendt : Red : |
|
|
Husk, alt de skal bruge til gærdeje, skal have stuetemperatur, inden de begynder, så bliver dejen nemmere at arbejde med, og resultatet bedre.
Juicen lunes, hældes i et fad, og heri opløses gæren. Husk, gæren må ikke varmes med. Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Dejen formes til en kugle, der hviler 2-3 minutter. Kuglen slås derefter flad og formes til et brød, der anbringes i en smurt form 2½ l. med sammenføjningen nedad og sættes til hævning til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Pensles med mælk, snittes på langs (ikke for dybt) og bages på ovnens nederste rille ved 220 grader C i 30-35 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Tips: 822 |
|
Opskriften er vist 7969 gange,
og udskrevet 147 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (10 stemmer) |
|
Kommentarer brødelskeren - 2011-12-11 19:38:14 rigtig lækkert brød jeg lavede det med appelsin juice og appelsin skal. den smagte virkelig lækkert. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne