Præstegårdsæblekage

Præstegårdsæblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.hvedemel
250 g.smør eller margarine
250 g.sukker
3 æg
 
 Fyld:
2 store madæbler (250 gr.) skrælles og skæres i skiver
 
 Pynt:
15 g.groft hakkede mandler
25 g.Perlesukker/Tesukker
 Fyld:
100 g.blødt smør
2 spsk.sukker
150 g.marcipan
1 æble
 
 Pynt:
 Smeltet smør
 Perlesukker/Tesukker
 
Opskrift:
Fedtstof og sukker rører sammen Fedtstoffet skal blødgøres til en konsistens som mayonnaise, hvorefter æggene tilsættes et a gangen. Til sidst blandes melet i og det hele røres til en ensartet masse.

2/3 af dejen hældes i en smurt og melet bageform (2 liter) Herpå lægges halvdelen af æblestykkerne Ovenpå lægges den sidste del af dejen Øverst lægges den sidste halvdel af æblestykkerne, som drysses først med de hakkede mandler og derefter med sukker - ellers falder mandlerne af.

Bages på ovnens nederste rille ved 190 grader C i ca. 60 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

795





karakterer:
Opskriften er vist 9143 gange,
og udskrevet 193 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-26 13:21:26
Der står ikke hvor mange personer kagen rækker til

  -   2008-11-01 14:59:07
er der ikke glemt bagepulveret i denne opskrift??? 1 tsk vanilie ville også være rigtigt fint. der står som fyld marcipan, hvor kommer det ind i billedet??? æblet i fyldet skal det ikke rives ned i???