Chokoladekage med kirsebær
Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Gør ingredienserne klar til anvendelse; de smuttede mandler finmales i en blender eller persillehakker, vanillestangen udbenes! og kirsebærerne hældes i en si og drypper af.
De 5 æggeblommer (hviderne, alle 7, kommes i en lille rørskål for sig), sukkeret samt vanillekornene piskes i en stor rørskål til en luftig æggesnaps, hvorefter mandlerne tilsættes. Imens smeltes smør og chokolade forsigtigt i en tykbundet gryde til en flydende, ensartet masse. Chokosmørblandingen hældes i den store rørskål og blandes godt (håndkraft) med mandelsnapsen. Kirsebærerne vendes først i melet og derefter i den store blanding. Til sidst piskes hvidene stive. Ca. 1/4 af dem røres grundigt sammen med blandingen, hvorimod resten vendes forsigtig deri. Det hele kommes i en smurt springform og bages tålmodigt i ca. 40-50 minutter ved 175 grader C. Kontroller med en lille kødnål, som prikkes helt i bund. Kagen er færdig, hvis nålen ikke er alt for snasket. Lad kagen køle langsomt og pynt med siet flormelis umiddelbart før servering. |
|
Opskriften er vist 21738 gange,
og udskrevet 355 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (14 stemmer) |
|
Kommentarer mønboen - 2009-03-08 08:43:42 Amareno kirsebær i den blå/hvid krukke vil være helt perfekte her :-) Mogens - 2005-01-01 01:01:01 ..så mangler jeg blot at vide om den sidste 1/3 af dejen er forsvundet, samt hvor længe kirsebærrene skal marinere |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne