Chokoladekage med kirsebær

Chokoladekage med kirsebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.smør
200 g.sukker
200 g.chokolade
200 g.mandler
5 æg
2 æggehvider
2 spsk.hvedemel
300 g.kirsebær
1 vanillestang
 
Opskrift:
Gør ingredienserne klar til anvendelse; de smuttede mandler finmales i en blender eller persillehakker, vanillestangen udbenes! og kirsebærerne hældes i en si og drypper af.

De 5 æggeblommer (hviderne, alle 7, kommes i en lille rørskål for sig), sukkeret samt vanillekornene piskes i en stor rørskål til en luftig æggesnaps, hvorefter mandlerne tilsættes.

Imens smeltes smør og chokolade forsigtigt i en tykbundet gryde til en flydende, ensartet masse. Chokosmørblandingen hældes i den store rørskål og blandes godt (håndkraft) med mandelsnapsen.

Kirsebærerne vendes først i melet og derefter i den store blanding.

Til sidst piskes hvidene stive. Ca. 1/4 af dem røres grundigt sammen med blandingen, hvorimod resten vendes forsigtig deri.

Det hele kommes i en smurt springform og bages tålmodigt i ca. 40-50 minutter ved 175 grader C. Kontroller med en lille kødnål, som prikkes helt i bund. Kagen er færdig, hvis nålen ikke er alt for snasket.

Lad kagen køle langsomt og pynt med siet flormelis umiddelbart før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 21732 gange,
og udskrevet 355 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-03-08 08:43:42
Amareno kirsebær i den blå/hvid krukke vil være helt perfekte her :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
..så mangler jeg blot at vide om den sidste 1/3 af dejen er forsvundet, samt hvor længe kirsebærrene skal marinere