Annas Toscakage

Annas Toscakage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Linsedej:
125 g.hvedemel
75 g.smør
2 spsk.sukker
1 æggeblomme
 
 Sandkagedej:
200 g.hvedemel
200 g.smør
175 g.sukker
0.5 tsk.salt
0.25 tsk.bagepulver
3 æg
 
 Fyld:
3 dl.æblemos
 
 Toscapynt:
50 g.smør
50 g.sukker
0.5 spsk.hvedemel
1 spsk.mælk
50 g.snittede mandler
 
Opskrift:
Linsedej:
Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. Smørret skal ikke blødgøres men have sin normale konsistens.

Sandkagedej:
Smørret blødgøres og røres sammen med sukkeret, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen, og til sidst blandes melet, hvori bagepulveret og salt er sigtet i, og det hele røres til en ensartet masse.

Toscapynt:
Det hele anbringes i en gryde og opvarmes til kogepunktet.


Linsedejen rulles ud, og en springform ca. 24 cm. i diameter beklædes med linsedejen. Fyldet fordeles over linsedejen, hvorefter den rørte sandkagedej lægges ovenpå.

Bages på ovnens nederste rille ved 175 grader C i ca. 50 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Derefter hældes toscapynten ovenpå kagen, som igen bages på ovnens øverste rille ved 220 grader C i ca. 10 minutter.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Toscakage

karakterer:
Opskriften er vist 11082 gange,
og udskrevet 189 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-08-06 12:23:56
Super lækker kage! Jeg penslede kanterne med mørk chokolade, det blev den bestemt ikke dårligere af. Min kage skulle ikke have 10min. med toscapynten, det var nok med 5min.