12 Aalborg smørkager eller 2 runde brunsviger
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes, og heri opløses gæren, som dog ikke må varmes med.
Mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
Brunsviger: Dejen deles i 2 lige store dele og formes til 2 kugler, som hviler i 3-4 minutter og trykkes derefter ud med hånden til de passer i størrelsen til de runde aluforme ca. 22 cm. i diameter. Dejen anbringes i de smurte forme og trækkes ca. 1 cm. op ad formens sider. Remoncen stryges på, og ovenpå drysses flormelis. Smørkager: Dejen rulles i en pølse, som skæres ud i 12 stykker, som sættes på en smurt plade i 2 rækker. Hviler et par minutter, og trykkes derefter aflange, så der fremkommer en fordybning i midten, hvori fyldet smøres, ovenpå drysses farin. Brunsviger eller smørkager hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted. Brunsvier bages på ovnens nederste rille ved 240 grader C i ca. 10 minutter. Smørkager bages på ovnens midterste rille ved 240 grader C i ca. 8 minutter. Tips: 815a |
|
Opskriften er vist 49074 gange,
og udskrevet 987 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Heidi. - 2017-09-15 10:22:19 I Nordjylland bruges der piskefløde som pynt - ikke glasur. Francois - 2012-10-03 12:51:54 Mmm, har lige lavet dem til min mand, han elskede det! - Kys Francois Falka - 2011-07-20 12:58:15 Denne opskrift stammer fra et hefte på 12 sider: Conrads lille bagebog (Kursus i brødbagning)skrevet af Conrad Bjerre-Christensen. Jeg tror det har været bragt som et indlæg i et ugeblad en gang i 70'erne. anonym - 2010-08-05 21:42:35 maget god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne