Påske abrikoslagkage

Påske abrikoslagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.hvedemel
150 g.smør eller margarine
150 g.sukker
3 æg
0.5 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
300 g.tørrede abrikoser
3 dl.vand
100 g.flormelis
 
 Pynt:
2.5 dl.piskefløde
 evt.lidt krymmel
 
Opskrift:
Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til en konsistens som mayonnaise, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen, og til sidst blandes melet hvori bagepulveret er sigtet i, og det hele røres til en ensartet masse.

Dejen deles i 3 lige store dele og smøres ud i godt smurte lagkageforme eller på 3 stykker cirkelformet papir, ca. 20 cm. i diameter. Bages på ovnens midterste rille ved 240 grader C i ca. 5 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Bundene tages ud af formene efter ca. 5 minutter afkøling.

På den ene bund anbringes abrikosfyldet, som fordeles jævnt. Herover anbringes den anden bund, og herpå smøres et lag flødeskum. Øverst lægges den sidste bund, og hele kagen dekoreres med flødeskum.

I ca. 1 spsk. af flødeskummet kan hældes 1 dråbe frugtfarve, som forsigtigt blandes i og anvendes til dekoration.


Fyld:
Abrikoserne koges møre med vandet, flormelis røres i.

Tips:

754





karakterer:
Opskriften er vist 6648 gange,
og udskrevet 110 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu