Krydderlagkage

Krydderlagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.hvedemel
100 g.smør eller margarine
150 g.sukker
2 æg
100 g.æblemos
1 dl.vand
0.5 tsk.bagepulver
0.5 tsk.natron
0.5 tsk.kanel
0.5 tsk.nelliker
0.5 tsk.allehånde
1 tsk.salt
50 g.hakkede valnødder
100 g.rosiner
 
 Fyld:
 Smørcreme:
150 g.blødgjort smør eller margarine
150 g.Flormelis
1 æggeblomme
0.75 tsk.vaniljeessens
 
 Pynt:
 Abrikosmarmelade
 
 Glasur:
2 spsk.varmt vand
200 g.Flormelis
2.5 spsk.Sirup, lys
 røres sammen over kogende vand i 5 minutter
 
Opskrift:
Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til en konsistens som mayonnaise, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen. Melet sigtes med krydderierne og røres i, og til sidst tilsættes æblemosen, vandet, og de hakkede valnødder og rosiner, og det hele røres til en ensartet masse.

Dejen anbringes i 2 smurte og melede lagkageforme ca. 24 cm. i diameter, og bages på ovnens midterste rille ved 175 grader C. i ca. 20 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Når lagkagebundene er afkølet, lægges de sammen med smørcreme og overtrækkes med et tyndt lag abrikosmarmelade, hvorover glasuren hældes, mens den endnu er varm.

Tips:

753





karakterer:
Opskriften er vist 6502 gange,
og udskrevet 125 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-02 18:06:16
Vi bruger dog altid æblemos ovenpå kagen i stedet for abrikosmarmelade. Hos os er det julekagen.