Kong Oscars kage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Fedtstof og sukker røres sammen.
Fedtstoffet skal blødgøres til en konsistens som mayonnaise, hvorefter æggeblommerne tilsættes en ad gangen.
Hvedemel hvori bagepulveret er sigtet tilsættes sammen med appelsinsaften og den revne skal, og til sidst vendes de stiftpiskede hvider i massen.
Dejen hældes i en smurt og melet form ca. 2 l. og bages på ovnens nederste rille ved 175 grader C i ca. 45 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Kagen tages ud af formen efter ca. 5 minutter og sættes til afkøling på en bagerist. Tips: 766 |
|
Opskriften er vist 8056 gange,
og udskrevet 119 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Wulff - 2021-03-14 19:41:21 Den oprindelige opskrift på kong Oscars kage går tilbage til min studentertid i 70’erne (mindst). Vi bager den nu med 125 gram sukker isf 175 og med supplerende saft ef en kvart citron og revet skal af samme. Det giver en dejlig friskhed! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne